Over Power Meiden Haaglanden

Power Meiden Haaglanden is een initiatief van CMSI360 in samenwerking met Girlpower Radio en  ZVV Den Haag, met als doel om maatschappelijke (sport) drempels te slechten voor meiden/vrouwen door deze te interesseren voor sport en talenten te ondersteunen in hun uitoefening daarvan.

Op verschillende vlakken is er nog steeds een achterstand voor meiden/vrouwen in de maatschappij, de sport is daar geen uitzondering op. Met dit MVO project zetten wij ons in om meiden in een veilige omgeving kennis te laten maken met sport, en de talent-ondersteuning is het logische vervolg daarop.
De daarbij scheve beloningsverhouding voor 'zogenaamd' commercieel oninteressante sporten in combinatie met vrouwen versus mannen, is de uitdaging die wij aangaan.

Des te meer respect voor de (top)sportsters die voor een onkostenvergoeding op topniveau presteren en investeren. Veelal kunnen die niet zonder (privé)sponsors de absolute top bereiken en ons land vertegenwoordigen op o.a. de Olympische Spelen.

Betrokken partijen

Het samenwerkingsverband is een verbinding tussen Haagse sportverenigingen, het Haagse bedrijfsleven, Gemeente Den Haag, Topsport Den Haag, Lichtpuntjes van Mariahoeve en het Talentenfonds van Yvonne van Gennip.

Voor het sportseizoen 2021-2022 organiseren we in totaal vier mix-clinics. Houd onze website goed in de gaten voor de bekendmaking van alle exacte data en locaties.

Kick-off van PMH

De start vond plaats op 31 juli 2021 bij Sportcentrum Mariahoeve, waarbij BC Dropshot (primair vertegenwoordigd door Alyssa Tirtosentono) een badminton demo en clinic heeft verzorgd aan de ADO Den Haag Vrouwen, The Hague Royals en de tennisvereniging.
Yvonne van Gennip heeft hierbij symbolisch de "eerste shuttle" geslagen. Daaraan voorafgaand vond een Business-ontbijt voor circa 30 personen plaats en een kleine Squash-competitie om het ontbijt er weer af te sporten. Op het sportterrein zijn tussen 09.30 en 13.00 uur op vier verschillende locaties mix-clinics verzorgd.
Voor deze eerste editie waren in totaal 120 meiden uitgenodigd, waarbij 50% vanuit Leergeld Den Haag werd aangedragen.

Het gehele initiatief is gesponsord door partijen die zich achter het project hebben geschaard.